Meny
Engångskamera, bra eller dålig? Fotboll i Hjo

Är en engångskamera bättre än en systemkamera?

Skriven den 29 oktober, 2010

Om man läser i forum på nätet som handlar om fotografi så är det väldigt mycket snack om teknik, prylar och nya inköp. Visst är det kul med ny utrustning och foto är ett område där det finns extremt mycket prylar. Många tycker att det är väldigt viktigt att uppdatera innehållet i sin kameraväska för att få de perfekta bilderna, jag brukar istället tänka att det är bra att använda det man har men på ett nytt sätt.

Självklart måste man ha bra kamerautrustning när man tar bilder åt någon annan, bröllopsbilder kan man inte ta en gång till ifall det skulle bli fel, man måste kunna lita på att kameran presterar det den behöver. Men för vanligt vardagsfotograferande kan man ha nästan vilken kamera som helst. Har man en stor systemkamera så är det svårt att ta bilder där folk ser avslappnade ut, många blir nervösa. I vissa lägen kan det vara bra att ha en kompaktkamera istället, då är det lättare att ta avslappnade bilder.

För några år sedan köpte jag fyra engångskameror på Japanfoto för 100 kr. Två kameror använde jag direkt, jag skulle ut och paddla kanot och ville inte vara rädd för att få en ”riktig” kamera förstörd. Alla bilder blev inte bra, ibland får man vad man betalar för. Men jag har i alla fall bilder från kanotfärden!

Engångskamera, bra eller dålig?Engångskamera, bra eller dålig?De andra engångskamerorna använde jag långt senare. Alla bilder blev inte bra då heller, alla bilder blir inte bra med en systemkamera heller. Två av bilderna är jag riktigt nöjd med, jag är inte säker på att de hade blivit bättre om jag tagit dem med en systemkamera, det får vi aldrig veta…

Vad tycker du? Säg emot mig om du tycker att jag har fel!

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än