Meny
Fotboll i Hjo Engångskamera, bra eller dålig?

OnTrackImaging, Jönköping

Skriven den 11 november, 2010

Idag var tåget från OnTrackImaging på järnvägsstationen i Jönköping. OnTrackImaging är en grafikermässa som åker runt på tåg i Sverige nu i höst. Bland utställarna kunde man hitta Network innovation, Canon, Svenska fotografers förbund, Lacie med flera.

Jag var på två seminarier under dagen:

Kvalitetsstandard för fotografen. Stefan Ohlsson från Svenska Fotografers Förbund berättade om hur man ska göra för att bilder ska bli som man vill att de ska bli i tryck. Tryckpressar/skrivare klarar inte alltid att trycka så att färgerna blir som de ser ut på skärmen av olika anledningar. Under seminariet fick vi lära oss små knep för att komma runt detta problem.

Med DSLR-kamera för film. Stefan Dahlqvist berättade om hur man ska göra för att få ut maximalt av sin digitala systemkamera vid filmning. Alltifrån inställningar i kameran till praktiska råd vid själva filmandet till tips vid efterbehandlingen. Ett mycket intressant seminarium. Stefan visade också klipp från proffessionella filmningar med just digital systemkamera, bland annat delar från ett avsnitt av House och Ironman 2.

Kommentarer

Kommentarer

  1. […] har tidigare skrivit om att jag varit på seminarium med Stefan Olsson under mässan OnTrack imaging, då berättade han om […]

    Pingback av Hur gör man för att skärpa sina bilder? | Erik Forsberg den 20 juni, 2011 kl 08:50