Meny
Engångskamera, bra eller dålig? Fotboll i Hjo

Idag har jag laddat Holgan

Skriven den 27 februari, 2011

Idag har jag laddat film i den sämsta kameran jag har. En Holga är en kinesisk plastkamera som man som fotograf inte kan kontrollera hur den beter sig. Det finns två olika bländare, jag vet inte hur stora. Det finns två slutartider, en är Bulb, alltså att slutaren är öppen så länge man trycker ned avtryckaren och den andra är en kort slutartid, jag vet inte hur kort den är.

Egentligen borde man inte ha en sådan kamera, den är inte bra, bilderna blir inte bra och den läcker in ljus.

Det som fått mig att ladda ännu en film i den ännu en gång är kanske just det där, att man inte kan kontrollera den. För att få den att inte läcka in alltför mycket ljus så har jag tejpat igen luckan in till filmen. Nu känns det extra spännande att ge sig ut med kameran, jag vet inte hur det blir, jag vet inte ens om det blir något över huvud taget. Att filmen sedan är bäst före 2004 gör ju det hela ännu mera spännande.

Här ser ni några bilder jag tagit tidigare med den, om ni undrar vad det är på bilderna så kan jag upplysa om att jag tror att det är från en mosse i djupaste Småland.

Klicka på bilderna för att förstora

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än