Meny
Engångskamera, bra eller dålig? Fotboll i Hjo

Kerning

Skriven den 25 oktober, 2011

Jag sprang på en sida där man kan testa att kerna ord. Det är ett slags spel där man ändrar avståndet mellan bokstäver genom att klicka och dra och sedan får man jämföra med kända typografer och få poängsättning därefter. Varning: man fastnar lätt…

Klicka här för att komma till spelet.

Vad är då Kerning?

Kerning är när man ändrar avståndet mellan bokstäver i ett ord. Alltså när man styr alla mellanrum individuellt. Ändrar man avståndet generellt mellan bokstäverna kallas det Knipning (när man minskar avståndet) eller Spärrning (när man ökar avståndet).

Det finns många tips och råd om hur man ska göra för att kerna, knipa och spärra ord men de får vi ta någon annan gång.

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än