Meny
Fotboll i Hjo Engångskamera, bra eller dålig?

Vektorgrafik – Formge bokstäver

Skriven den 11 november, 2011

Jag skrev för några veckor sedan om ett spel där man kernar bokstäver. Nu har jag (via Capdesign.se) hittat ett annat litet spel där man formger bokstäver och jämför med originalet. Det är ganska lätt att lära sig och en väldigt bra kurs i hur man ändrar ”banor”, liknande som man gör i bland annat Adobe Illustrator, InDesign och Photoshop för att rita vektoriserade banor och bilder.

Vektorgrafik är ett sätt att rita upp saker på med hjälp av banor istället för pixlar. Ett vanligt foto består av massa små pixlar. Om man förstorar för mycket så blir bildkvaliteten ”pixlig” och dålig.
Vektorgrafik däremot innehåller inga pixlar utan beräknade banor. Det kvittar hur mycket man än zoomar in så är bilden ändå skarp. Vektorgrafik används ofta i logotyper och liknande. Bokstäver i ett teckensnitt kan förstoras hur mycket som helst utan att få dålig kvalitet, alltså är de gjorda med hjälp av vektorgrafik.

Klicka här för att komma till spelet.

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än