Meny
Engångskamera, bra eller dålig? Fotboll i Hjo

Sevärdhet 50 – Kutens bensin

Skriven den 19 november, 2013

Mitt på Fårö, precis utmed stora vägen ligger Kutens bensin. Vid första anblick skulle man kunna tro att det bara är ett skrotupplag men en liten skylt skvallrar om att det serveras crêpes, det finns alltså mitt i all skrot en restaurang! Vi hade andra planer för mat den dagen vi passerade så vi tittade bara in lite snabbt. Man går in i, vad som verkar vara, en gammal verkstad och hittar där restaurangen Crêperie Tati. Runt uteserveringen står en stilig mur av gamla frysar och kylskåp.

På sin hemsida skriver de:

”Om tanken på att dricka ljummen öl i en lada packad med mc-brudar, rockabilly-snubbar och Chesterfield-rökande Fårö-gubbar till ljudet av en SUN RECORDS 78-varvare som en gång repades av Elvis Presley personligen tilltalar dig – då är det här din typ av hak.”

De skriver också att Kutens Bensin är den sista viloplatsen för Bonnie & Clydes sönderskjutna Ford Tudor 34. Tro vad man vill om dessa historier, platsen är i alla fall värd att besöka!

Kutens bensin ligger mitt på Fårö utmed ”stora vägen”, bara att åka rakt fram efter färjan och sedan hålla utkik på höger sida av vägen. Eller, man behöver inte leta speciellt noga, det syns ganska väl.

www.kuten.se

Kutens Bensin Kutens Bensin Muren av kylskåp runt uteserveringen Crêperie Tati Kutens Bensin Kutens Bensin Kutens Bensin Kutens Bensin

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än