Meny
Fotboll i Hjo Engångskamera, bra eller dålig?

Sevärdhet 80 – Hindens rev

Skriven den 25 november, 2011

Hindens rev – Ett finger i Vänern

Hindens rev är ett fem kilometer långt ”finger” som sticker rakt ut i Vänern. Att gå ut till spetsen tar runt en timma och det är en imponerande upplevelse. Det mest häftiga är nog att man kan gå så länge och se vatten på båda sidor utmed vägen.

Dagen vi gick dit visade kvicksilvret på drygt 25 grader och det borde egentligen varit olidligt att gå. Men på Hindens rev växer det många träd så man gick svalt i skuggan och när man gick ut i solen blev det jättevarmt. Att stå längst ut på revet är en mäktig upplevelse, man ser nästan bara vatten åt alla håll utom rakt bakåt. Vädret denna dag hjälpte till att höja känslan ännu mer, varmt och helt vindstilla. Knappt en krusning på vattnet.

 

Den bästa bilden för att beskriva Hindens rev vore nog en flygbild, eftersom jag inte har någon sådan så visar jag denna bild istället (tagen ungefär halvvägs ut). Jag hoppas att den kan förmedla känslan av en lång promenad med vatten på både höger och vänster sida.

På sista tiden har det höjts röster som vill upphöja Hindens revs status till världsarv.

Vid foten av revet ligger Svalnäsbadet. En lång strand med fin sand och långgrunt vatten. Ett besök där passar bra efter promenaden.

Hindens rev ligger väster om Lidköping i Västergötland. Vägen fram är bra skyltad så det är inga problem att hitta dit.

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än