Meny
Engångskamera, bra eller dålig? Fotboll i Hjo

Sevärdhet 97 – Habo träkyrka

Skriven den 25 oktober, 2012

Habo kyrka - TräkatedralenPå Habo kommuns hemsida står det att ”Habo kyrka med sina invändiga målningar är vår största sevärdhet.” Antingen så är kyrkan väldigt säregen eller så har helt enkelt inte Habo kommun så mycket att erbjuda en besökare. Jag har varit både i Habo kyrka och Habo centrum och kan meddela att jag hellre besöker kyrkan en gång till än centrum. Tolka det som ni vill.

Habo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka beskrivs som en träkatedral, vad det nu betyder. På utsidan är kyrkan stor, en stor röd träkyrka från 1723. Inget speciellt mer än det egentligen. Det är på insidan kyrkan börjar bli intressant. På hela väggarna och i taket så finns det nämligen målningar. Målningarna föreställer flera bibelberättelser, både i text och bild.

Enligt legenden så åkte en av konstnärerna, Johan Kinnerus, på stryk av djävulen eftersom han blev så ful. Tro vad man vill om det…

Hur hittar man då till Habo kyrka? Citat från habokommun.se:
”3 km från väg 26/48 mellan Jönköping och Mullsjö eller 4 km från Habo centrum.”
Lita på att det är bra skyltat, det är ju Habos största sevärdhet.

Habo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka - TräkatedralenHabo kyrka - Träkatedralen

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än