Meny
Fotboll i Hjo Engångskamera, bra eller dålig?

Sevärdhet 16 – Järnvägsparken i Stockholm

Skriven den 15 november, 2012

Järnvägsparken i Stockholm

Att järnvägsparken i Stockholm har fått en så hög placering som Sveriges 16:e märkligaste sevärdhet är för mig en gåta. Enligt författaren Fredrik Kullberg så är det en fascinerande bild av 1970-talets syn på god arkitektur och förhållande människa/trafik. Jag tyckte mest att det var fånigt att ta med en sådan sevärdhet i boken över huvud taget. Ett ställe som dessutom hade förvandlats till ett ytterdass, skönt att jag inte fick något på skorna.

Järnvägsparken i Stockholm, precis söder om centralstationen, är enligt mig inte värd att besöka. Jag tycker bara att det är fånigt att en så tråkig sak som jag inte ens kallar sevärdhet fått ta plats i boken istället för betydligt märkligare sevärdheter som t.ex. Brittgården i Tibro. Där snackar vi sevärdhet!

Järnvägsparken i StockholmJärnvägsparken i Stockholm

Kommentarer

Kommentarer

Inga kommentarer än