Meny
Fotboll i Hjo Engångskamera, bra eller dålig?

Ny hemsida till Mia Högfeldt

miahogfeldt

Mia Högfeldt behövde uppdatera sin hemsida så att den blev anpassad för enheter med olika storlek på skärm. Dessutom ville hon ha möjlighet att publicera tutorials på sin hemsida. Jag fick äran att hjälpa henne med detta.

Mia arbetar som stylist och har Nike, TV4, IKEA, OLW McDonalds, Lars Wallin med i listan bland sina kunder. I nuläget är hon aktuell i tv4:s program ”Shes got the look” som en av tre stylister.  Tv4 skriver på sin hemsida om Mia:

”Mia Högfeldt är makeupvärldens alldeles egna goda fé.
Det finns knappt en tv; musik; reklamproduktion eller ett fashionshoot värt namnet, där Mia inte varit framme med sina förtrollade penslar. Mia bidrar inte bara med puder och färg till redan så vackra anleten, utan även med en stor portion omtanke och kärlek till hela teamet; varje dag.”

Den nya hemsidan ser ut ganska likt som den var innan, ett avskalat stilrent utseende men de stora skillnaderna är bland annat mobilanpassningen och tutuorialfunktionen. Mia kan även lätt ändra innehållet sidorna själv och enkelt skriva i sin blogg.

Du hittar hemsidan på www.miahogfeldt.se

Skriven den 22 oktober, 2014

Webbshop till Sånna Mohair

webbshop garn sånna mohair

Sånna Mohair behövde en webbshop för att utvidga sin kundkrets. Jag har haft förmånen att leverera den.

Forskning visar att om man har en fungerande webbshopp så ökas ofta omsättningen inom företaget. Det är till och med så bra att förekomsten av en webbshopp ofta ökar omsättningen även i den fysiska butiken. Därför är det viktigt att ha en väl fungerande webbshopp för att på bästa sätt ta hand om sina kunder.

Sånna Mohair är en liten butik på landet utanför Tibro som i första hand säljer garn. Kunderna åker dit för att handla och umågs. För att utvidga sin kundkrets ytterligare har Ingemar beslutat att skapa en webbshop som ett komplement till den fysiska butiken. Nu har bytiken två ben att stå på, butiken utanför Tibro som har öppet två gånger per vecka och webbshopen som har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan.

I sortimentet finns nästan 1500 produkter som kan köpas både i butiken och i webbshopen. Man plockar helt enkelt ihop produkterna man vill köpa i en kundkorg och när man känner sig nöjd går man vidare till betalningen som sköts smidigt och säkert via Payson. Det går att betala med både kreditkort och internetbank. I arbetet med shoppen har jag även hjälp till med produktfotograferingen av alla garner.

www.sannamohair.se

Skriven den 27 april, 2014

Ny hemsida till ”Melander Bexell”

Ny hemsida till Melander Bexell

Carina Melander och Lena Bexell behövde en ny hemsida till sitt företag. 

Melanderbexell erbjuder allt från individuellt stöd för chefer och ledare till kompletta program för verksamhetsutveckling. På sin hemsida visar de upp tjänsterna som erbjuds och berättar hur de arbetar.

AD Annika Nilsson gjorde disposition och design, programmeringen skötte jag.

Några av de krav de hade när jag skulle börja programmera den nya hemsidan åt dem var att de lätt skulle kunna redigera innehållet själva och lägga till nya sidor och nyheter. Jag bygger oftast hemsidor med WordPress som publiceringsverktyg, då får användare tillgång till allt innehåll och kan lätt ändra det. Förutom detta så får de bland annat besöksstatistik för sidorna och kan lätt se vilket innehåll som intresserar besökarna mest och var besökarna befinner sig m.m.

www.melanderbexell.com

Skriven den 16 april, 2014

Produktfotografering av garner

I arbetet med att bygga en webbshop behövdes det bilder på alla de garner som ska säljas på sannamohair.se

Det blev produktfotografering av över 1000 olika garner och andra produkter. Produktfotograferingen skedde på plats i Sånna Mohairs butik, det skulle ta alldeles för lång tid och det skulle vara svårt att hålla ordning på alla olika garner om fotograferingen skulle ske någon annan stans.

Att fotografera garn kanske inte låter speciellt inspirerande, men det var det. Alla olika sorter har sin egen charm, inget nystan var det andra likt. Alla mönster och färger gjorde att tiden med kameran och tiden vid datorn för efterbearbetning kändes rolig.

Besök webbshopen och se alla bilder på www.sannamohair.se

Produktfotografering garn Produktfoto garn Produktfoto garn Produktfoto garn Produktfoto garn Produktfoto garn

Skriven den 11 februari, 2014

Sevärdhet 12 – Furillen

Furillen, en märklig och exklusiv paradisö?

På något märkligt sätt har någon sett potential i den lilla ön Furillen med en nedlagd fabrik som ligger utanför Gotland. När man kommer till det gamla kalkbrottet vid fabriken på Furillen så ser det ut som ett helt vanligt gammalt grustag som ingen rört på en massa år. Det låter inte så inspirerande men OJ vilken sevärdhet det är!

Furillen Fabriken

Den gamla fabriken på Furillen har blivit förvandlad till ett superdesignat hotell som är känt runt om i hela världen för sin design och arkitektur. Hotellet öppnar för säsongen runt midsommar och stänger igen ungefär i september. Hotellet har i stort sett fullbokat hela säsongen så det gäller att vara ute i god tid för att få rum. Det mest udda tycker jag är att man kan hyra eremitkojor ute vid havet. De 8 kvadratmeter stora kojorna ligger på den södra delen av ön och är, enligt personalen, nästan omöjliga att hitta om man inte vet var de finns. De har en Hästensäng, en kamin, ett bord, en stol och en hylla. Ingen el. Ingen mottagning på mobilen. Första natten i eremitkojorna kostar (just nu) 5000 kr, andra natten 500 kr, tredje natten 50 kr, fjärde 5 kr och sen får man femte natten på köpet.

FurillenPå hotellet finns också en restaurang, de skriver själva så här på sin hemsida:

Vår restaurang serverar menyer baserade på lokala råvaror som vi delvis producerar själv på vår gård en mil ifrån hotellet eller andra råvaror som är i säsong på ön. Menyerna skapas fokus på lokala råvaror i säsong som kryddas med de örter och blommor som växer på Furillen.

Den restaurangen kan jag rekommendera, blande de olika restaurangerna vi år på under vår gotlandsvecka så var nog Fabriken Furillens restaurang den bästa.

Om man nu inte tycker att det är nog med att se en gammal ombyggd fabrik så finns det mycket mer att se, allt gammalt som användes när fabriken var igång verkar finnas kvar. Allt från gamla byggnader till grushögar och järnvägsvagnar. Dagen vi var där var det så fruktansvärt varmt, annars hade jag nog kunnat gå där hela dagen och kolla på allt.

Nästa gång jag är på Gotland så måste jag absolut åka tillbaka till Furillen. Naturen på ön ska tydligen också vara helt fantastisk, den får jag kolla närmare på nästa gång. Den är populär och känd bland fotografer världen över, flera modefotograferingar har ägt rum där och flera skivomslag har bilder från Furillen.

Det finns mycket att skriva om denna märkliga ö / märkliga sevärdhet men jag får nog stanna här. Något ska du väl upptäcka själv också när du kommer dit.

www.furillen.com

Furillen Furillen Furillen Furillen Furillen

Skriven den 13 januari, 2014

Sevärdhet 54 – Rumskullaeken

Rumskullaeken – Sveriges största träd

Rumskullaeken / KvillekenOm man bestämmer sig för att något man har ska bli en sevärdhet så är regel nummer ett (enligt mig) att bestämma sig för vad den ska heta. Rumskullaeken, sveriges största/äldsta träd, har fått två namn.

Mitt i ”Emil-i-Lönneberga-land” ligger Rumskulla. Där borde eken (enligt ett av dess namn) rimligtvis vara. Det är nästan sant. I en liten lanthandel i Rumskulla fick jag veta att Rumskullaeken också har namnet Kvilleken. Det betyder att vi fick fortsätta att åka nästan 1,5 mil till för att nå den fruktade eken. Kvilleken ligger i Norra Kvill nationalpark och är antagligen dess märkligaste sevärdhet.

Jag hade läst att eken redan för 230 år sedan hade varit så stor att bönderna använt den som redskapsskjul. Därför hade jag föreställt mig en enorm ek som nu rimligtvis borde vara så stor att det nästan fanns salar att gå in i. Som vanligt hade min fantasi skenat iväg alldeles för långt. Rumskullaeken hade nog inte funnits kvar nu om inte någon bestämt sig för att den var en sevärdhet värd att bevara. Väl på plats fann jag en ek som enligt uppgift ska ha en omkrets på 13 meter i brösthöjd. Jag tror att det hade varit minst 23 meter i diameter om ingen brytt sig om att reparera den, eller ingen omkrets alls. Det visade sig att den över 1000 år gamla eken hålls på plats med hjälp av wire och stag. Skulle inte dessa hjälpmedel använts så är jag alldeles övertygad om att den skulle brakat ihop för länge sedan och i bästa fall använts till att värma upp någon stuga i närheten.

Angående de där salarna, det fanns inga salar. Om eken skulle användas som redskapsskjul nu så skulle de nog bli ganska våta när regnet piskar på. De kan lika gärna ställas utanför. Eller helst en bra bit därifrån, ifall eken skulle få för sig att trotsa mänskliga ansträngningar att hålla den på plats och helt sonika braka ihop.

Rumskullaeken, eller Kvilleken, är i sanning en märklig sevärdhet. Den är värd att så, kanske inte så mycket på grund av att den är en stor ek, utan mer för det desperata försöket att behålla en sevärdhet mitt ute i ingenmasland. Men jag måste ändå erkänna att den var stor, imponerande stor.

Eken finns att beskåda i Norra Kvill naturreservat, ci 2 mil norr om Mariannelund i Småland. Det finns mer att läsa om den till exempel här eller här.

Skriven den 11 december, 2013

Sevärdhet 50 – Kutens bensin

Mitt på Fårö, precis utmed stora vägen ligger Kutens bensin. Vid första anblick skulle man kunna tro att det bara är ett skrotupplag men en liten skylt skvallrar om att det serveras crêpes, det finns alltså mitt i all skrot en restaurang! Vi hade andra planer för mat den dagen vi passerade så vi tittade bara in lite snabbt. Man går in i, vad som verkar vara, en gammal verkstad och hittar där restaurangen Crêperie Tati. Runt uteserveringen står en stilig mur av gamla frysar och kylskåp.

På sin hemsida skriver de:

”Om tanken på att dricka ljummen öl i en lada packad med mc-brudar, rockabilly-snubbar och Chesterfield-rökande Fårö-gubbar till ljudet av en SUN RECORDS 78-varvare som en gång repades av Elvis Presley personligen tilltalar dig – då är det här din typ av hak.”

De skriver också att Kutens Bensin är den sista viloplatsen för Bonnie & Clydes sönderskjutna Ford Tudor 34. Tro vad man vill om dessa historier, platsen är i alla fall värd att besöka!

Kutens bensin ligger mitt på Fårö utmed ”stora vägen”, bara att åka rakt fram efter färjan och sedan hålla utkik på höger sida av vägen. Eller, man behöver inte leta speciellt noga, det syns ganska väl.

www.kuten.se

Kutens Bensin Kutens Bensin Muren av kylskåp runt uteserveringen Crêperie Tati Kutens Bensin Kutens Bensin Kutens Bensin Kutens Bensin

Skriven den 19 november, 2013

Ny hemsida till Aroma Kroppsvård i Tibro

Aroma Kroppsvard, ny hemsidaFör några dagar sedan publicerads en ny hemsida på adressen www.aromakroppsvard.se

Min roll i projektet var att ta fram ett nytt utseende som automatiskt anpassas efter mobila webbläsare samt att koppla hemsidan mot publiceringsverktyget WordPress. Helen på Aroma Kroppsvård skrev nya texter och tog fram nya bilder. På sidan kan man läsa om de tjänster hon erbjuder och produkter hon säljer. Där visas även flödet från Facebook där Helen publicerar nyheter.

Hemsidans utseende är inspirerat av hur det ser ut på mottagningen, bakgrunden har samma färg och struktur m.m. Det är meningen att man ska känna igen sig på både hemsidan och på mottagningen.

Ta en titt på sidan på www.aromakroppsvard.se

Skriven den 29 april, 2013

Ny hemsida till inredia.se

Ny hemsida till inredia, the melting pot of interior design

Hemsida till inrediaInredia är en stor satsning som bland andra Tibro kommun gjort det senaste året. De har byggt om ett hus till utställningslokal/möteslokal. Men inte bara det, de har fyllt huset med framtid och visioner och även Tibros historia som Sveriges möbelcentrum.

I huset blandas nytt och gammalt i en härlig balans. Huset rymmer även en restaurang och samlingslokaler som man kan boka.

På hemsidan finns information om verksamheten, det finns bilder och texter från en svunnen tid i det ”digitala muséet” och det finns ett kalendarium där man kan se vad som är på gång. Inredia har stora visioner och detta är bara en början. Sidan är byggd så att det lätt går att bygga ut den och komplettera med nytt innehåll.

Besök sidan på www.inredia.se

Skriven den 7 april, 2013

Produktfoto: Skrivbordsskivor

På uppdrag av Ateljé Digital har jag tagit produktfoto åt Noas snickeri i Tibro. Skrivbordsskivorna har ett nytt unikt material som heter Solid Surface och de behövde bilder på dem till en möbelmässa. Här bjuder jag er att se några av bilderna:

produktfoto produktfoto skrivbord produktfoto skrivbord

Skriven den 2 april, 2013
1 2 3 7